besparen op bedrijfskosten in 2022 tips

Besparen op bedrijfskosten in 2022, dat klinkt als een flinke uitdaging. En zeker met de stijgende energieprijzen en de prijsstijging van voedsel en grondstoffen lijkt het bijna onmogelijk om daar nog mogelijkheden te vinden. Wij laten je graag zien dat jouw bedrijfskosten ook volgend jaar gewoon flink naar beneden kunnen aan de hand van 10 tips. En die tips kun je in bijna alle gevallen ook snel en simpel toepassen. En kom je er zelf niet uit? Onze specialisten staan 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen met al je vragen!

 

1 Besparen op bedrijfskosten in 2022? Check je vaste lasten van dit jaar

De eerste stap als je wilt besparen op bedrijfskosten in 2022 is eigenlijk meteen de meest logische stap: maak eerst eens een overzicht met wat je dit jaar allemaal aan bedrijfskosten hebt gemaakt! Dus zet alles gewoon op papier: van energiecontracten tot de inkoop van inktpatronen en alles wat daartussen zit. Zo heb je direct een helder overzicht van de bedrijfskosten waar je op kunt besparen. En dat overzicht kun je gelijk als ijkpunt nemen voor volgend jaar!

besparen op bedrijfskosten in 2022 lijst

2 Wat heb je nou écht nodig?

Een abonnement hier, een contract daar, hoewel dat op zichzelf soms maar om een paar euro gaat kan dat op jaarbasis alles bij elkaar toch aanzienlijk gaan oplopen. Wil je besparen op bedrijfskosten, dan is het écht een goed idee om te gaan overwegen welke abonnementen en contracten je nodig hebt en welke je eigenlijk alleen maar geld kosten. De vraag die je jezelf dan moet stellen, is of je dat ene abonnement nou wel echt nodig hebt. Hoeveel rendement levert je dat op? Op die manier kun je al flink besparen op je bedrijfskosten en hou je direct geld over.

besparen op bedrijfskosten in 2022 uitrekenen

3 Gas, water en licht

Zeker met het oog op de alsmaar stijgende gas- en energieprijzen zal je qua besparen op bedrijfskosten in 2022 er eigenlijk niet meer omheen kunnen: dé besparing voor 2022 op bedrijfskosten zal, als je het slim aanpakt, zitten in de manier waarop jij je gas, water en licht hebt geregeld. Toch is niet iedereen hier even proactief in en het kan best als een uitdaging voelen om dit te gaan regelen. Kom je er zelf niet uit of heb je er geen tijd voor? Wij helpen je in dat geval graag mee: onze energiespecialisten zoeken alles voor je uit en zorgen ervoor dat jij de beste deal krijgt. Scheelt je meteen geld en tijd!

4 Nieuw of refurbished?

Ben je net een onderneming gestart en zit je krap bij kas? Denk dan eens na over welke artikelen je nieuw wilt hebben en in hoeverre refurbished bedrijfsartikelen je helpen bij het besparen op bedrijfskosten. Met het oog op duurzaamheid en de lage aanschafwaarde lijkt het op het eerste oog heel aantrekkelijk om voor refurbished te gaan. Simpel voorbeeld: een Iphone met op de achterkant een klein krasje is al niet meer geschikt om in de winkel te worden verkocht. Die schaf je bij ons refurbished aan, mét een jaar garantie, en bespaart je zo tot wel de helft van de aanschafkosten! Ga je toch liever voor nieuw, dan ben je bij ons natuurlijk ook aan het juiste adres. Met onze scherpe inkoopprijzen hebben wij altijd een passende en voordelige oplossing voor jouw specifieke situatie.

5 Printen I: paperless of less paper?

Zeker in grotere organisaties wordt er vandaag de dag nog ontzettend veel geprint, maar ook binnen kleinere organisaties zal er met regelmaat gebruik worden gemaakt van de printer. Het streven naar een paperless office is voor veel organisaties dan nog steeds ver weg. Onze oplossing? Less paper! Lukt het je dus niet om helemaal van papier af te gaan, zorg dan dat je efficiënter gaat printen. Dat kan al heel simpel door niet enkelzijdig maar juist dubbelzijdig te printen. Op die manier kun je al honderden euro’s per jaar besparen!

besparen op bedrijfskosten in 2022 printen

6 Printen II: toner of inkt, origineel of huismerk?

Op het gebied van printen zijn er grofweg twee mogelijkheden: printen op de ouderwetse wijze met inktcartridges bij inkjetprinters en printen met tonercartridges bij de moderne laserprinters. Daar valt ontzettend veel geld mee te besparen als je hier goed naar kijkt. En dat valt of staat eigenlijk met in welke mate je gebruik maakt van een printer. Doe je dit incidenteel of juist in grote mate? En heb je wel eens nagedacht over het aanschaffen van een voordelig huismerk qua inkt of toner? Kwalitatief gezien doen die namelijk absoluut niet onder voor de originele varianten maar het scheelt je wel ontzettend veel geld!

7 Aanbiedingen? Sla groot in!

Bij het besparen op bedrijfskosten in 2022 kijken we natuurlijk ook naar het besparen op kantoorartikelen. Deze artikelen zul je namelijk veel die vaker aanschaffen: denk maar aan alles wat er aan eten en drinken, toiletpapier, pennen en nietjes doorheen gaat per week. Het beste advies is dan ook dat wanneer je een aanbieding voorbij ziet komen, om dan direct je slag te slaan en groot in te kopen. Het bespaart je in een klap een boel geld én je kunt ook nog eens een flinke tijd vooruit (scheelt je mooi weer tijd)!

8 Besparen op bedrijfskosten in 2022: Deur uit? Elektronica uit!

Besparen op bedrijfskosten in 2022 zal voor een groot deel te maken hebben met de stijgende energieprijzen, en daar hebben wij nog een handige tip voor! Want die ene monitor die aan blijft staan of een laptop die op de lader blijft liggen? Dat zal je vast wel herkennen! En op zich is dit wanneer dit incidenteel gebeurt, heus niet gelijk een gigantische kostenpost. Maar de kans is groot dat dit wel degelijk vaker voorkomt en daarmee heb je toch echt wel een behoorlijke kostenpost. Sterker nog, dat kan je op jaarbasis maar zo tientallen, zo niet honderden euro’s per jaar kosten, want maar liefst 15 procent van je energierekening bestaat uit dit soort onnodige kosten! Sneu geld natuurlijk en door hierop te letten heb je een flinke besparing op je bedrijfskosten te pakken!

besparen op bedrijfskosten in 2022 energie

9 Kachel een graadje lager, waterbesparende kranen, led verlichting

Wanneer je je contracten hebt geregeld, dan heb je de eerste stap gezet in het verlagen van het besparen op energie in je bedrijfskosten. Toch kun je nog veel meer geld besparen en dat is eigenlijk veel simpeler dan je zou denken! Zeker op het gebied van het verbruik van gas en water
Nog aanvullen met tips. eventueel: een slimme meter is bijvoorbeeld zo’n slimme oplossing: ook als je bijvoorbeeld bent vergeten om op vrijdagmiddag de thermostaat terug te draaien, kun je dat ‘s avonds met je smartphone op de bank alsnog doen.

besparen op bedrijfskosten in 2022 verwarming

10 Alles onder één dak

Misschien wel dé allerbeste tip die wij jou kunnen geven? Zorg dat je een inkooppartner hebt die met je meedenkt op álle vlakken: dus van de inkoop van de beste en voordeligste kantoorartikelen tot het regelen van ingewikkelde energiecontracten: BBA Inkooppartners is de specialist op het gebied van besparen op al jouw bedrijfskosten! Met onze jarenlange ervaring in de meest uiteenlopende bedrijfstakken weten wij altijd en overal mogelijkheden te vinden om uw bedrijfskosten zo laag mogelijk te houden. Onze inkoopspecialisten zorgen er voor dat jouw bedrijfskosten in 2022 zo laag mogelijk zijn!

Kort gezegd heb je met BBA Inkooppartners een flinke besparing op het gebied van:

ICT en websites
Kantoorartikelen
Verpakkingen en verpakkingsmateriaal
Energie
Drukwerk
Telecom en internet
Ledverlichting
Afvalverwerking

En wil je precies weten hoe het besparen op bedrijfskosten in 2022 er voor jouw bedrijf uitziet? Doen dan hier de prijscheck![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Check uw prijs:

U ontvangt binnen 3 uur of u goedkoper via ons kan inkopen.

Leave a Reply

× Service & bestellen